06 81 118 160 info@newagehealth.nl

Waarom het uiten van dankbaarheid voor meer geluk zorgt.

Ik werd vandaag ineens overvallen door een golf van dankbaarheid. Ik was ineens zo ontzettend dankbaar voor alles in mijn leven, dat ik er bijna emotioneel van werd. Dankbaar voor mijn man, ons dochtertje, de plek waar we wonen, de gezonde dingen die we kunnen eten, de prachtige reizen die we hebben mogen maken en nog gaan maken en nog veel meer.
Dit is wat het uiten van dankbaarheid mij heeft gebracht, door namelijk regelmatig je zegeningen te tellen wordt je een gelukkiger en tevredener mens.

Het uiten van dankbaarheid vergroot je geluksgevoel

Ik heb best moeilijke tijden in mijn leven gehad, maar onderweg heb ik het uiten van dankbaarheid geleerd. Het leven is niet altijd rooskleurig en soms kan het zelfs verdomde moeilijk zijn.
Toch kan het uiten van dankbaarheid, ook in moeilijke tijden, je algehele geluksgevoel vergroten.

Je kunt dankbaar zijn voor het huis waarin je leeft, voor de vrienden die je hebt, de gezonde voedingsmiddelen die je kunt eten, of dat je überhaupt gezond bent en noem het maar op.

Over het algemeen zijn Nederlanders klagers… Zo waren we van de week aan het varen toen ik aan de praat raakte met een aantal mensen. Het was een prachtige dag, 35 graden, echt genieten.
Maar wat deden deze mensen? Klagen hoe warm het wel niet was!!! Is het eindelijk een warme en droge zomer, is het weer niet goed.

Klagen en negativiteit brengen ontevredenheid, dankbaarheid zorgt voor geluk

Klagen en negativiteit zijn energieën die behoren tot een lage trillingsfrequentie, het brengt je niks, alleen maar ontevredenheid. Door niet dankbaar te zijn zul je meer stress ervaren in je leven, je bent niet verbonden met jezelf en kunt het leven niet accepteren hoe het je gegeven is.
Dit kan er zelfs voor zorgen dat je psychische of fysieke klachten krijgt, of ziek wordt.

Dankbaarheid daarentegen, heeft een prachtige hoge trillingsfrequentie.

Door het uiten van dankbaarheid verhoog je dus je trilling en wordt je een blijer en tevredener mens! Dankbaarheid zorgt voor persoonlijke groei, ook in moeilijke situaties, omdat de focus ligt op de dingen die goed zijn, niet op de dingen die niet goed zijn.

Wij Nederlanders hebben het echt heel erg goed in vergelijking met andere landen!

Bovendien zorgt dankbaarheid ervoor dat je alles in een ander perspectief ziet. Wat valt er nou te zeuren? Wij Nederlanders hebben werkelijk waar alles wat ons hartje begeert!
Je hebt elke dag een gevulde buik, warme kleren om je heen en een dak boven je hoofd.
Dit zijn de basislevensbehoeftes…

In veel landen kunnen ze dit niet zeggen! Eén vijfde deel van de wereldbevolking leeft namelijk in pure armoede. Ze hebben geen dak boven hun hoofd, ze hebben geen geld voor onderwijs en moeten vechten voor hun geld. Ze maken vaak dagen van minimaal 12 uur voor ongeveer een euro per dag, zonder vakantiedagen, weekenden en vrije tijd. Van hun salaris kunnen ze hoogstwaarschijnlijk alleen maar wat rijst kopen waarmee ze het gehele gezin moeten onderhouden… 

Het uiten van dankbaarheid als onderdeel van je dagelijkse bezigheden

Ikzelf merk een wezenlijk verschil in energie wanneer ik mijn dankbaarheid uit, het geeft me een heel prettig, blij en tevreden gevoel. Op momenten dat ik even niet lekker in mijn vel zit en toch mijn zegeningen tel, dan voel ik dat mijn energie gelijk veranderd en dat ik weer blij en opgewekt wordt.

Reden te meer dus om het uiten van dankbaarheid een onderdeel te maken van je vaste dagelijkse bezigheden!

Je kunt bijvoorbeeld elke ochtend bij het opstaan of elke avond bij het naar bed gaan je dankbaarheid uiten, je kunt ook een dankbaarheidsboekje kopen en daar elke dag minimaal 3 dingen in opschrijven waar je op die dag dankbaar voor was.
Je zult zien dat er op den duur oneindig veel dingen zijn waar je dankbaar voor bent.

Wees dus dankbaar met wat je hebt en kijk niet naar de dingen die je niet hebt.
Je hebt altijd nog veel en veel meer dan oneindig veel andere mensen in de wereld.

Tel je zegeningen, pluk de dag en creëer een toekomst waarin dankbaarheid en geluk de boventoon voeren!

Mocht je dit een leuk artikel vinden en meer positiviteit en overvloed in je leven willen creëren, lees dan hier mijn blog artikel over de wet van aantrekking.

Namasté.